Η διεπιστημονική μας ομάδα στελεχώνεται από παιδοψυχίατρο, ψυχολόγο , ειδικό παιδαγωγό , λογοθεραπευτή και εργοθεραπευτή. Παρέχει έτσι στο παιδί και την οικογένεια του μια ολοκληρωμένη, συντονισμένη και εξατομικευμένη θεραπευτική παρέμβαση. Με εμπειρία στην ειδική αγωγή και με σεβασμό στην διαφορετικότητα όλοι μαζί αξιολογούμε, συζητάμε και σχεδιάζουμε την κατάλληλη εκπαιδευτική παρέμβαση για κάθε παιδί. 

 

Λίγα λόγια για εμάς

 

 

Μπάφα Δήμητρα - Λογοθεραπέυτρια

Η Μπάφα Δήμητρα σπούδασε στο Τμήμα Λογοθεραπείας στο ΑΤΕΙ Πάτρας και εδώ και δεκαπέντε χρόνια εργάζεται σαν Λογοθεραπεύτρια με παιδιά που εμφανίζουν Αναπτυξιακές Γλωσσικές Διαταραχές και Διαταραχές Ομιλίας.

Η εξειδίκευσή της είναι οι Διαταραχές Φάσματος Αυτισμού και η ίδια έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα που αφορούν τόσο στην τυπική ανάπτυξη της γλώσσας όσο και στην ανάπτυξη της γλώσσας στις Διαταραχές Φάσματος Αυτισμού.  

Έχει εργαστεί ως Εργαστηριακός-Επιστημονικός Συνεργάτης στο τμήμα Λογοθεραπείας του ΑΤΕΙ Πάτρας εκπαιδεύοντας φοιτητές στα πλαίσια της κλινικής τους άσκησης σε νοσοκομεία και σχολεία. Στην δεκαπενταετή της επαγγελματική πορεία έχει συνεχιζόμενη κατάρτιση και έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων. 

Το 2010 ίδρυσε με τους συνεργάτες της το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ όπου και μέχρι σήμερα εργάζεται κάνοντας ατομικές και ομαδικές συνεδρίες Λογοθεραπείας. Η ίδια είναι μητέρα δύο παιδιών.

  

Οικονόμου Εύα - Ψυχολόγος

Η Οικονόμου Εύα σπούδασε στο τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών απο όπου και  αποφοίτησε το 2004.

Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε  στην Γνωσιακή – Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία από την Ελληνική Εταιρεία Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών  και  στην Γνωσιακή – Αναλυτική Ψυχοθεραπεία από την Πανελλήνια Εταιρεία Γνωσιακής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας. Έχει παρακολουθήσει πλήθος   εκπαιδευτικών σεμινάρίων που αφορούν στις διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές  καθώς και σε  ψυχομετρικές διαδικασίες.

Έχει εργαστεί  σε δομές για ψυχικά ασθενείς  ενώ παράλληλα υπήρξε συνεργάτης της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Πατρών. Από  το 2008  εργάζεται ιδιωτικά. Έκτοτε έχει δουλέψει τόσο  με παιδιά με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος χρησιμοποιώντας στην εκπαιδευτική της παρέμβαση εργαλεία όπως οι Κοινωνικές Ιστορίες, τα Comics Strips (εικονογραφημένες ιστορίες) καθώς και άλλες Γνωσιακές - Συμπεριφορικές τεχνικές, όσο και με τις οικογένειες τους. Στην καθημερινή της πρακτική ασχολείται με την εκπαίδευση και την υποστήριξη γονέων παιδιών με ΔΑΦ αλλά και με  άλλες δυσκολίες.

 

 

 

Facebook Image