ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΔΑΦ»


Η Σεξουαλική Αγωγή ατόμων με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος, συνιστά ένα εξαιρετικά σημαντικό, όσο και σύνθετο τομέα εκπαίδευσης. Πρόκειται για μια συνεχή διαδικασία, η οποία ξεκινά από νωρίς στη ζωή του παιδιού (μαθαίνοντάς του πως λειτουργεί το σώμα του, ποιες είναι οι διαφορές των δύο φύλων, τι σημαίνει ‘ιδιωτικός’ και ‘δημόσιος’ χώρος), συνεχίζει με τις ιδιαιτερότητες της περιόδου της εφηβείας (κατά την οποία συμβαίνουν σημαντικές σωματικές, συναισθηματικές και κοινωνικές αλλαγές), για να καταλήξει στην κατανόηση της σεξουαλικότητας και τη διαχείριση σεξουαλικών συμπεριφορών και σχέσεων.

Περισσότερα

Tο ψυχοπαιδαγωγικό κέντρο ‘Χαρταετός’, με εισηγήτριες την Γερμανάκη Αγγελική (Ψυχολόγο) και την  Γκίζα Δέσποινα (Ειδική παιδαγωγό) διοργανώνει εκπαιδευτικό εργαστήρι  με θέμα: 

«ΠΑΙΖΩ – ΕΞΕΡΕΥΝΩ – ΜΑΘΑΙΝΩ». Η εμπειρία της εκπαίδευσης παιδιών με ΔΑΦ μέσα από το παιχνίδι.

Το παιχνίδι είναι μια διαδικασία μέσα από την οποία τα παιδιά αναπτύσσουν βασικές συναισθηματικές, κοινωνικές και κινητικές δεξιότητες. Βοηθά στην ανάπτυξη της ανεξαρτησίας, της αυτοεκτίμησης και της δημιουργικότητας των παιδιών, ενώ τους παρέχει ένα ασφαλές πλαίσιο μέσα στο οποίο μαθαίνουν να λειτουργούν ομαδικά αλλά και να χειρίζονται συγκρούσεις.

Περισσότερα

Τι είναι η Sherborne;

  • Είναι μια κινησιοπαιδαγωγική μέθοδος μέσα από την οποία οι συμμετέχοντες εξερευνούν τις δυνατότητες του σώματός τους (νιώθουν σαν στο «σπίτι» τους) μέσα από το “Παιχνίδι Σχέσεων”.

Ποιος είναι ο σκοπός της μεθόδου;

  • Η μέθοδος σκοπεύει να εμπλέξει τους συμμετέχοντες στη διαδικασία της αλληλεπιδραστικής μάθησης μέσα από κινητικές εμπειρίες που προέρχονται από τα τυπικά κινητικά πρότυπα της ανθρώπινης ανάπτυξης. Σε ένα περιβάλλον ανοιχτό, μη επικριτικό, ο συμμετέχοντας ενθαρρύνεται να αλληλεπιδράσει μέσα σε ένα συναισθηματικό πλαίσιο επιτυχίας και κατορθώματος.

Σε ποιους απευθύνεται;

  • Εφαρμόστηκε από την ιδρύτρια σε παιδιά και ενήλικες με αναπτυξιακές διαταραχές και σε τυπικά σχολεία. Αργότερα η μέθοδος εφαρμόστηκε σε πολλούς και διαφορετικούς πληθυσμούς όπου συνεχίζει μέχρι και σήμερα να προσελκύει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους.
Περισσότερα

Σύγχρονες προσεγγίσεις στις διαταραχές αυτιστικού φάσματος από την πρώιμη διάγνωση ως την εφηβεία.

Το ψυχοπαιδαγωγικό κέντρο "Χαρταετός" σας προσκαλεί στην ημερίδα που θα διοργανώσει την Κυριακή 19 Μαΐου 2013.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο χώρο συνερδριάσεων του ξενοδοχείου Βυζαντινό. Εγγραφές - έναρξη εργασιών 10:00.

Περισσότερα

Παρουσία του "Χαρταετού" στην Παιδιατρική Διημερίδα που διοργάνωσε το "Καραμανδάνειο" Νοσοκομείο Παίδων.

Περισσότερα

Παρέμβαση στις διαταραχές του Αυτιστικού φάσματος 

Το ψυχοπαιδαγωγικό κέντρο "Χαρταετός" σας προσκαλεί στην ημερίδα που θα διοργανώσει με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τον αυτισμό. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί το Σάββατο 7 Απριλίου 2012 στις 19:00 στην αίθουσα Εμπόρων και Βιοτεχνών Πάτρας (Ε.Β.Ε), Αράτου 21.

Περισσότερα
Facebook Image